فلاشر و آژیر اعلام حریق:


فلاشر اعلام حریق:


یکی از اجزای تشکیل دهنده ی سیستم های اعلام حریق، فلاشرها هستند . فلاشرها تجهیزات دیداری سیستم های اعلام حریق جهت اعلام وقوع آتش سوزی هستند. فلاشرها انوع مختلفی دارند و براساس نوع افکت، میزان ولتاژ، شدت نور و تعداد کانال به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. فلاشرها را میتوان از نظر افکت به نوع ثابت، گردان و چشمک زن تقسیم بندی نمود.
شدت روشنایی چراغ های هشداردهنده بین 15 تا 177 کاندلا است و ولتاژ کار ان ها 12 یا 24 ولت است. این چراغ ها ممکن است به صورت مستقل و یا به همراه یک زنگ مورد استفاده قرار گیرند.
فلاشرها معمولا در موزات آژیرها در راهروها و راه پله ها ، پاگردها ، بالای سر درب واحدها و اتاق ها نصب می شوند و با فعال شدن دتکتور این چراغ ها نیز روشن می شوند. استفاده از انواع چراغ های هشدار دهنده در برخی اماکن که ساکنین آن دارای نقص شنوایی هستند و یا در اماکن پرسر و صدا و یا اماکنی مانند آسایشگاه و امثال آن که ممکن است ساکنین در حال استراحت باشند و یا برای شناسایی اماکنی که آشکارساز آن عمل نموده ولی در ورودی آن بنا به دلایل مختلف بسته است ضروری است.
.

آژیر اعلام حریق:


آژیرهای اعلام حریق به عنوان تجهیزات هشدار دهنده شنیداری سیستم های اعلام حریق جزو مهمترین عوامل نشان دهنده بروز حریق در سیستم های اعلام و اطفای حریق می باشند ،به این صورت که آژیرها در صورت بروز حریق به صدا در می آیند و افراد را از بروز حریق آگاه می سازند. مانند دیگر اجزای تجهیزات اعلام حریق، آژیر اعلام حریق به پنل مرکزی اعلام حریق متصل است و کنترل پنل پس از دریافت اطلاعات از دتکتور ها و شستی های اعلام حریق آژیر را فعال می کند و بصورت شنیداری اعلام حریق را هشدار می دهد.
آژیرهای اعلام حریق شامل انواع متفاوتی هستند. به طور کلی آژیرهای اعلام حریق به دو دسته آژیرهای موتوری و الکترونیکی تقسیم می شوند. آژیرهای الکترونیکی در دو دسته آژیر پیزو و شیپوری (بلندگو) ارائه می شوند.
آژیر الکترونیکی شیپوری در وسایل نقلیه خدماتی و اضطراری مثل آمبولانس، ماشین پلیس و آتش نشانی جهت اعلام خطر و دزدی استفاده می شود. آژیر الکترونیکی پیزو، آژیری تک صدا است که در مکان های بزرگ و کوچک جهت کاربرهای آموزشی، تجاری و مسکونی برای سیستم های اعلام حریق و سرقت کاربرد دارد.
آژیرهای موتوری در محیط های صنعتی و بسیار بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند. آژیرهای اعلان حریق همچنین به صورت تک صدا و چند صدا ، آژیر معمولی و آژیر ضد انفجار و نیز به صورت آژیر داخلی و آژیر بیرونی وجود دارند.
در محیط های صنعتی مانند پالایشگاه های نفت و گاز به علت وجود گازهای خطرناک، مواد احتراق زا و منفجره از آژیرهای ضد انفجار استفاده می شود. جنس بدنه آژیر ضد انفجار از پلی استر تقویت شده با الیاف شیشه (GRP) می باشد.
نصب آژیر ها یا به صورت سقفی و یا به صورت دیواری انجام می شود. فرکانس مجاز آژیرهای اعلام حریق معمولا بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ هرتز است، هرچند در محیط های صنعتی که از آژیرهای موتوردار استفاده می شود فرکانس خروجی آن ها 1000 تا 1800 هرتز می باشد. بطور کلی صدای آژیر باید 5 دسی بل بیشتر از صدای محل نصب بوده و کمتر از 60 دسی بل نباشد.